Дни на музиката в Балабановата къща

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” представя три концерта от най-висока класа

Дни на музиката в Балабановата къща

На 27 юни в Епископската базилика на Филипопол пловдивската публика ще има уникалния шанс да се наслади на концерта “Световни знаменитости на една сцена с млади таланти” с участието на американското сопрано Елизабет Поуп, пианистката Виктория Василенко и перкусионното дуо Аглея Канева и Александър Вичев. 

Според критиците Елизабет Поуп притежава бистрота на тона, точност и лекота на звукоизвличане, присъщи на певците от Златната ера на операта. 

Виктория Василенко е една от най-изявените и харизматични български пианистки, лауреат на Първа и специална награда от престижния Международен конкурс “Джордже Енеску” в Букурещ, Румъния и двукратен носител на приза „Кристална лира” за най-добър млад изпълнител.

Талантливото перкусионно дуо Аглея Канева - Александър Вичев (възпитаници на НУМТИ "Добрин Петков" и на изтъкнатия педагог Пенчо Пенчев) са лауреати на редица национални и международни конкурси и неизменно печелят сърцата на публиката при всяка своя изява.

На 28 юни в Балабановата къща ще звучи красива музика за флейта и пиано в изпълнение на едни от най-известните македонски артисти – Страшо Темков и Елена Атанасовска. 

На 29 юни, отново в духовното пространство на емблематичната Балабанова къща, в традиционния концерт “Прочути камеристи” своето интерпретаторско майсторство ще демонстрират Кремена Оксенкруг – цигулка, Атанас Кръстев – виолончело и Мартина Табакова – пиано.

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Министерство на културата, Фондация Музикартисимо. 

 Билети за концертите онлайн в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

 https://www.eventim.bg/bg/bileti/svetovni-znamenitosti-i-mladi-talanti-plovdiv-episkopska-golyama-bazilika-645401/event.html

 https://www.eventim.bg/bg/bileti/strasho-temkov-elena-atanasovska-plovdiv-balabanova-kshcha-643451/event.html

https://www.eventim.bg/bg/bileti/prochuti-kameristi-plovdiv-balabanova-kshcha-643452/event.html

 

 

Addverising mesage

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

See more about